sustine proiectele noastre

Primim donatii in urmatorul cont bancar:

Denumirea exacta a titularului de cont: ASOCIATIA GRUP ASA
Adresa titularului: BUCURESTI, SECTOR 4, ALEEA EMIL RACOVITA, NR. 4, BL. C6, AP. 68
CUI: 16540392
Numele bancii: Banca Comerciala Romana

  • IBAN RON: RO58RNCB0571000590980001


Alege sa redirectionezi 2% din impozitul aferent anului 2013 catre ASOCIATIA GRUP ASA., iar decizia ta poate contribui la dezvoltarea creatiei artistice si posibilitatilor de promovare a tinerilor artisti.
Ce trebuie sa fac?
Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic! Trebuie doar sa completezi si sa semnezi Formularul 230 dacă in anul 2013 ai realizat venituri din salarii si asimilate acestora, sau Formularul 200 daca in anul 2013 ai obtinut venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala etc).
Formularul trebuie completat cu datele personale, de mana, cu majuscule si semnat. Nu este necesara  specificarea sumei (institutia fiscala o va calcula si o va vira conform legii) si nici atasarea Fisei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administratiei financiare de care apartii sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pana la data de 15 mai 2013. Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasesti aici.

Info 2%
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate – cetateni, organizatii si stat:

  • este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare
  • asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale
  • le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar
  • degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor
  • creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG. Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.
Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie” data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Niciun comentariu: